Hansea voert ondernemerschap, duurzaamheid en ethisch handelen hoog in het vaandel. Onze organisatie streeft altijd naar een bedrijfscultuur waarin alle betrokkenen zich gehoord en gewaardeerd voelen. Een menscentrale manier van werken staat voorop. Daarom voert Hansea de Belgische klokkenluiderswet in. In dit artikel lees je hoe wij die wet omzetten in de praktijk.

Als organisatie hechten we veel belang aan onze waarden en het welzijn van onze medewerkers en klanten. We verwelkomen dan ook de Belgische klokkenluiderswet van 28 november 2022, die grote bedrijven wettelijk verplicht om een meldingskanaal voor misstanden en fraude te voorzien. Deze wet, geïmplementeerd volgens de 'EU-whistleblower protection directive', sluit naadloos aan bij onze waarden en benadrukt het belang van ethisch handelen.

Zorgen, onregelmatigheden of wanpraktijken gespot? Laat van je horen.

Bij Hansea staan we te allen tijde in voor een veilige context. Door proactief maatregelen te nemen, stimuleren we een veilige omgeving waar we als organisatie openstaan voor meldingen van klokkenluiders. Meer nog, we trachten de drempel om gevoeligheden te communiceren, zo laag mogelijk te houden. Daarom richtten we een meldingspunt in om vermoedens van onregelmatigheden, wanpraktijken of fraude aan te geven.

Je kiest er zelf voor om de melding anoniem of met je naam te doen. We garanderen dat we je identiteit hierbij strikt vertrouwelijk behandelen, net omdat we ethische normen belangrijk vinden. Je zal daarom op geen enkele wijze negatieve gevolgen ondervinden van je melding.

Ik heb een melding ingediend, wat nu?

Na het indienen van je melding ontvang je een token waarmee je de voortgang van je melding kunt volgen. Daarnaast verzekeren we dat je binnen zeven kalenderdagen een ontvangstbevestiging van je melding krijgt. Onze meldingsbeheerder zal elke melding onpartijdig onderzoeken en behandelen, en houdt daarbij altijd rekening met onze ethische normen. Binnen 3 maanden na ontvangst stellen we je op de hoogte van de genomen stappen en eventuele verdere acties.

Wil je in de tussentijd nog iets melden of ligt er iets anders op je maag? Neem dan zeker actie, zodat we voor iedereen een veilige, respectvolle en integere werkomgeving creëren.