Hansea Wie zijn we

Hansea is de grootste onafhankelijke private busmaatschappij in België. Dagelijks zorgen we ervoor dat duizenden mensen op hun bestemming geraken. Enerzijds door het verzorgen van stedelijke en regionale verbindingen in opdracht van de openbare vervoersmaatschappijen De Lijn en TEC. Anderzijds is Hansea ook actief in school- en personeelsvervoer en autocardiensten. Daarnaast beschikken twee van onze ondernemingen over een reisbureau waar we onze klanten helpen met het plannen van hun internationale reizen.

Environment, Social & Governance (ESG)

Hansea's waarden
People oriented

People oriented

Mensen zijn het kloppend hart van onze organisatie. We vervoeren daarom niet zomaar mensen van A naar B, maar proberen de verwachtingen van onze reizigers elke dag te overtreffen. Bovendien beogen we om een constructieve partner te zijn in het brede mobiliteitsdebat en de uitdagingen van onze stakeholders. Wederzijds respect en teamwork staan bij ons dan ook centraal.

Business Ethics

Business Ethics

Onze werkcultuur bouwt verder op vernieuwing, wederzijds respect, eerlijkheid en integriteit, om zo te streven naar een sfeer waarin iedereen zijn verantwoordelijkheden opneemt. Door continue te investeren in onze relatie met klanten, partners, leveranciers en eigen medewerkers, slagen we erin om betrouwbare, transparante en ethische openbare en private vervoersdiensten aan te bieden.

Entrepreneurship

Entrepreneurship

Bij Hansea geven we onze mensen de mogelijkheid én verantwoordelijkheid om uit te groeien tot gepassioneerde en trotse ambassadeurs. Onze mensen schrijven hun eigen verhaal, denken oplossingsgericht en zetten alles in teken van de klant. Vanuit die passie groeiden we uit tot lokale en regionale ingebedde teams en dochterondernemingen, met een internationaal publiek.

Sustainability

Sustainability

Onze organisatie is zich als geen ander bewust van haar impact op de samenleving. Om Hansea’s transportdiensten daarom duurzaam te houden, richten we ons op een verbeterd energieverbruik, effectief afval- en waterbeheer en optimale milieuprestaties. Daarnaast transformeren we naar een groener wagenpark door voor lage/geen-emissievoertuigen te kiezen. Die waarden zoeken we ook in medewerkers, belanghebbenden, partners en leveranciers.

De belangrijkste cijfers

In 2019 realiseerde Hansea een omzet van 119 miljoen euro met 1.200 medewerkers en een vloot van 810 bussen.

Geschiedenis

Hansea is een onderneming in groei. De voorbije jaren sloten regelmatig nieuwe bedrijven aan in onze groep.

1995
Linjebuss
De Polder
De Duinen
Heidebloem
Mebis

1996
Melotte
VBM

1997
Acquisition by Veolia

1998
De Voeght
Van Coillie Katriva
Verleyen
Gruson –Yprabus

1999
Lefever
Geenens, Hermes, De Vos, Georges Weyn
Van Den Aweele

2003
B&C
AMT

2005
De Valk

2014
Acquisition by Gimv & Cube Infrastructure

2015
Latour
Gohy

2016
Deceuninck
Blaise

2019
Acquisition by DWS Infrastructure

2020
Van De Voorde