Tegen 2025 is het openbaar vervoer in centrumsteden verplicht emissievrij. Dat is al binnen 4 jaar. Niet alleen de overheden en busfabrikanten zijn druk bezig met een e-mobility beleid, ook bij Hansea werken we mee aan een groenere toekomst. We bekijken de vele opties in de markt en houden ook nieuwe ontwikkelingen in de gaten. We hebben zelfs al een elektrische Hansea-bus op de baan!

Man Lion’s City E
Op het eerste zicht zou je het niet zeggen als je hem ziet rijden, maar sinds midden februari rijdt er een volledig elektrische bus van MAN bij De Polder in Antwerpen. De bus, die op een gewone MAN Lion’s City bus lijkt is 100% elektrisch. Met een autonomie van 200 km kan je er een volledige dienst mee rijden zonder tussentijds te moeten opladen. Wie weet brengen we jou binnenkort ook emissievrij tot op jouw bestemming? De MAN Lion’s City E zal worden ingezet op de Antwerpse lijn 36 tussen de Rooseveltplaats en Linkeroever.

Facebook De Polder

ALSTOM Aptis
Daar stopt het natuurlijk niet. In de week van 15 maart 2021 bracht ook de innovatieve Aptis-bus van ALSTOM een bezoekje in Antwerpen. Drie dagen lang werd de 100% elektrische bus uitgebreid getest. In tegenstelling tot de MAN Lion’s City E lijkt deze bus niet op een gewone lijnbus. De twee assen zitten aan de uiteinden van de bus en kunnen beide roteren waardoor de bus zeer wendbaar is. Wil je de bus in werking zien bij De Polder? Bekijk hier het verslag van ATV!

Facebook De Polder

Na Antwerpen is Limburg aan de beurt. Ook zij maken binnenkort kennis met de 100% elektrische bus van Alstom. Wordt vervolgd...

Facebook Heidebloem

Zeroemissie BUS