Belgische mobiliteitsgroep Hansea en Nederlandse specialist in personenvervoer Munckhof bundelen de krachten.

De groep ambieert met haar 3.000 experts in nationaal en internationaal personenvervoer om het sterkste mobiliteitsnetwerk in de Benelux te worden. Investeringen in duurzaamheid, kwaliteit van dienstverlening en innovatie zullen daarbij centraal staan.

Passie voor mens en mobiliteit verbindt beide bedrijven. Waar Hansea spreekt over ‘People in e-motion’, gebruikt Munckhof het motto ‘Mensen maken Munckhof’. In België is Hansea toonaangevend in alle vormen van busvervoer: openbaar vervoer, school-, personeelsvervoer en touringcardiensten. Munckhof is in Nederland een begrip voor alles wat met taxi, bus, vliegtuig en trein te maken heeft. Samen vormen ze een netwerk vanuit 50 locaties in de Benelux dat de mobiliteit van 47 miljoen mensen per jaar verzorgt. In deze nieuwe samenwerking gaan de twee ondernemingen hun kennis en ervaring op het gebied van personenvervoer en internationale zakenreizen met elkaar verbinden.

Samen investeren in de mobiliteit van morgen

Individueel zijn Hansea en Munckhof vandaag relevante spelers in respectievelijk België en Nederland. Door de krachten te bundelen, kunnen Hansea en Munckhof nog beter inspelen op de veranderende markt. Een markt die vraagt om duurzame investeringen in alle vormen van nationaal en internationaal personenvervoer.

Hansea verwerft 100% van de aandelen van Munckhof Groep BV. Hansea is een portfoliobedrijf van DWS Infrastructure, een Europees investeringsfonds met een focus op langetermijninvesteringen en duurzaamheid. De huidige aandeelhouders van Munckhof Tom Roefs, Jos Poortinga en Patrick Straetemans worden mede-aandeelhouder in Hansea en blijven tevens de directie van Munckhof. De transactie is nog onderhevig aan het verkrijgen van goedkeuring van de Nederlandse Autoriteit Consument en Markt (ACM).

De gezamenlijke toekomst

In de toekomst zal het nieuwe mobiliteitsnetwerk nog betere, duurzame en innovatieve oplossingen kunnen aanbieden dankzij synergie, schaalgrootte en investeringskracht. De dienstverlening en werkzaamheden zoals klanten en medewerkers die kennen, blijven vandaag gewaarborgd.

Tom Roefs (CEO Munckhof): “We zijn erg trots dat we samen met Hansea een van de grootste organisaties op het gebied van mobiliteit van mensen in de Benelux gaan vormen. Onze ambitie om te groeien, te verduurzamen en nog meer te investeren in kwaliteit en innovatie kunnen we in de samenwerking sneller verwezenlijken. Daarvoor zijn het intensief delen van kennis en schaalgrootte belangrijke randvoorwaarden. Wij zien hele mooie kansen voor onze taxi-, tour- en travelactiviteiten.”

Joris Larosse (CEO Hansea): “We verwelkomen de collega’s van Munckhof van harte bij Hansea. Hun ervaring in taxi, tour en travel verrijkt ons aanbod aan mobiliteitsoplossingen. Ik kijk uit naar de mix van passie, toewijding en expertise van onze 3.000 professionals in het Benelux-netwerk. Een netwerk waarin mens en mobiliteit altijd centraal staan.”

Facts & figures van het nieuwe mobiliteitsnetwerk 

  • Verzorgt jaarlijks de mobiliteit van 47 miljoen mensen met 2.250 voertuigen 
  • Investeert in duurzame mobiliteit, o.a. dankzij emissievrije voertuigen  
  • Telt 3.000 experts in mobiliteit  
  • Opereert vanuit 50 locaties in de Benelux 
  • Legt 88 miljoen kilometer per jaar af 
  • Behaalt een jaaromzet van 259 miljoen euro 
  • Boekt 150.000 vliegtickets per jaar 
  • Gesteund door sterke aandeelhouder DWS, die investeert in infrastructuur en mobiliteit, met een wereldwijde portefeuille van meer dan 1 biljoen euro